6 / 7

Situatia in tarile dezvoltate

In strainatate, mai ales in Statele Unite si Marea Britanie, dar si in alte tari dezvoltate din Europa, acest tip de terapie este la maturitate si continua sa se extinda. Companii din toate domeniile de activitate cum ar fi banci, hipermarket-uri, intreprinderi din industria IT, au contracte cu firme prestatoare de astfel de servicii. Chiar si la evenimente sau demonstratii diverse pot fi intalniti terapeuti lucrand pentru amplificarea bunei dispozitii.

“Pe baza terapiilor de masaj japonez, unde isi are radacina acest tip de tarapie, s-au facut numeroase studii, aici fiind dezvoltat si conceptul de scaun ergonomic de masaj. Merita mentionat de asemenea faptul ca, din 1984, angajatii companiei Apple din Statele Unite beneficiaza de astfel de servicii. Extinderea acestui tip de relaxare la birou arata interesul crescut al managerilor occidentali fata de acesta practica si, implicit, pentru beneficiile pe care le genereaza”, declara George Stanciu.

Totodata, este cunoscut faptul ca angajatii din Japonia au amenajate spatii speciale in care pot sa se odihneasca sau chiar sa doarma pentru cateva minute, atunci cand se simt prea obositi pentru a-si continua activitatea.

Tarifele percepute de compania MasajDeZI pentru acest tip de terapie sunt cuprinse intre 6 si 9 euro/persoana, iar in intervalul unei ore pot beneficia de terapie si efectele acesteia aproximativ patru persoane. In functie de numarul de ore sau persoane pretul scade catre valoarea minima de 6 euro. MasajDeZi

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri