2 / 8

Continuarea unei traditii de generatii

Nepotul acestuia, Marcel Zambaccian, a continuat traditia familiei, a devenit un cunoscut critic si comerciant de arta si a inaugurat galeria ce-i poarta numele.
Numele galeriei este unul dintre chose-urile acestei afaceri, intrucat domnul Marcel Zambaccian este cunoscut drept un negustor corect si cinstit, care a reusit in 50 de ani de activitate in domeniu sa-si creeze un prestigiu, pe care incercam sa-l ducem mai departe. Nu in ultimul rand, seriozitatea ne aduce un numar mare de clienti”, declara Adrian Boieriu, managerul Galeriei de Arta Zambaccian si asociatul lui Marcel Zambaccian.

Pentu cei doi asociati, arta reprezinta in primul rand o pasiune ce s-a transformat in afacerea pe care o conduc impreuna.

Pentru mine, colectionarea si comercialzarea obiectelor de arta a inceput cu multi ani in urma, ca o pasiune, care s-a transformat intr-o afacere. Desigur, fiecare obiect care-mi trece prin mana, produce o anumita tristete odata cu vanzarea lui”, adauga Adrian Boieriu.

Un procent de 90 la suta dintre lucrarile destinate vanzarii in Galeria Zambaccian reprezinta creatii ale artistilor romani, deoarece arta autohtona prezinta un interes deosebit pentru clientii galeriei. Cu toate acestea, cel mai scump obiect de arta vandut vreodata in galerie este un obiect de mobilier al unui artist francez, al carui pret ramane unul confidential deoarece Adrian Boieriu considera ca “ obiectele nu sunt scumpe sau ieftine. Pretul oglindeste valoarea fiecarui obiect in sine, acesta este motivul pentru care un tablou al lui Grigorescu nu poate sa fie la acelasi pret cu un tablou realizat de Biju”.

Chiar daca le este greu sa numeasca cea mai valoroasa piesa expusa momentan spre vanzare, cei doi asociati se mandresc cu opere ale unor artisti consacrati precum Radulescu, Gheorghe Vanatoru, Octav Bancila, Theodor Pallady, Mircea Ciobanu sau Petrascu

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri