3 / 8

Piata obiectelor de arta contemporana

Pe aceasta piata a comertului cu arta din Romania au inceput sa apara in ultima perioada si galerii ce expun creatiile artistilor contemporani.

Cand vorbim de piata de arta contemporana romaneasca, vorbim de o piata de arta emergenta, care se afla inca in faza ei de constituire si coagulare. Romania beneficiaza pana in prezent de un sistem de galerii de arta contemporana destul de incipient. Este vorba, mai degraba, de cateva galerii de portofoliu, care incearca sa-si dezvolte un program curatorial bine definit si sa participe cu artistii galeriei pe piata de arta internationala”, declara Diana Dochia, Manager General, Curator al Anaid Art Gallery.

Anaid Art Gallery si-a deschis portile in 2004, fiind o galerie de arta privata, ce si-a propus sa promoveze arta contemporana romaneasca, atat in tara, cat si la nivel international. Pana in prezent a participat la 3 targuri internationale de arta contemporana, in 2005 la MiArt, Milano, Italia si in 2006 si 2007 la Art.Fair, Köln, Germania. In toamna anului 2008 va participa la targul international de arta contemporana de la Berlin, Berliner Liste 2008, ce va avea loc in perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2008.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri