1 / 3

Jaguar: Cel mai scump model

Cel mai scump model al brand-ului Jaguar a fost vandut recent la o licitatie, in cadrul Festivalului Goodwood din Chichester, Anglia pentru fabuloasa suma de 2,8 milioane de euro.

Autoturismul era proprietatea lui Nigel Moores, nepotul celebrului Sir John Moores, fondatorul lantului de magazine Littlewoods si a echipei de fotbal cu acelasi nume.

Pretul atat de mare platit de un comparator britanic, se datoreaza in primul rand palmaresului de invidiat al acestei masini care, condusa de Lou Brero Sr in sezonul american din anul 1956, a reusit sa se claseze pe pozitia secunda in cadrul cursei de la Eagle Mountain, Texas, fiind surclasat doar de Carrol Shelby, cel care conducea un automobil Ferrari 121LM.

La aceasta se adauga si faptul ca, anumite componente originale ale masinii, cum ar fi motorul de 3,4 litri, au fost extrem de bine intretinute.

Ultimul record pentru vanzarea unui autoturism marca Jaguar era detinut pana saptamana trecuta de un model ce s-a vandut pentru pretul de 2,2 milione de euro, in anul 1999.Inapoi la articol

Setari Cookie-uri