2 / 6

Sylvia Petre: “In copilarie imi doream sa devin harpista”

Inca din copilarie, Sylviei Petre i-a fost insuflata pasiunea pentru arta. Traia in vechiul oras Stralsund, port la Marea Baltica, in prezent parte a patrimoniului UNESCO, iar membrii familiei sale, bunica, bunicul, mama si matusa, cantau la harpa.

In copilarie, dorinta mea cea mai mare era sa devin harpista. In casa noastra, harpa statea in mijlocul sufrageriei si era cel mai frumos si pretios obiect. De cand ma stiu, pentru mine era clar ca voi urma aceasta cariera”.


Dupa finalizarea studiilor universitare la celebra Juilliard School din New York, una dintre cele mai prestigioase scoli de muzica din lume, Sylvia Petre si-a urmat sotul si a venit in Romania. A urmat o perioada in care s-a implicat in afaceri imobiliare si conceperea design-ului interior pentru diferite banci din Bucuresti. Nu si-a uitat insa pasiunea, asa ca infiinteaza Asociaţia Culturala "Unisono" si demareaza proiecte, concerte si evenimente dedicate tinerilor muzicieni romani.

“Am observat ca muzica, pictura, teatrul, valori care mi-au fost mie insuflate, nu mai reprezentau un interes pentru tineri, asa ca, pentru a promova muzicienii tineri, am organizat doua concerte cu maestrul Horia Andreescu la Ateneul Roman.”

De asemenea, Sylvia Petre precizeaza ca are o relatie foarte buna de colaborare cu violonistul Alexandru Tomescu, care a cantat la Carol Parc Hotel, solo sau in formula trio, si la casa familiei Petre de la Snagov.

“Tin minte ca s-a pregatit pentru un concurs si avea nevoie de o scena unde sa poata face o repetitie generala, asa ca am organizat un concert numai cu el. De asemenea, in timpul studentiei la New York am avut ocazia de a canta cu Sergiu Comissiona.”

Ocupandu-se de amenajarea si restaurarea hotelului, in ultimii doi ani nu a mai avut timp pe care sa si-l dedice activitatilor culturale.

“Incepem sa reluam insa partea artistica, asa ca vom organiza in fiecare luna un vernisaj si un concert pe masura hotelului, intr-un cadru intim si discret, dar aducand in atentia publicului artistii valorosi ai momentului”, declara Sylvia Petre.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri