3 / 5

Eric Wasser, profilul designer-ului

Eric Wasser, designer-ul pieselor de mobilier de la Casa Enrique, este un profesionist extrem de apreciat in domeniu, care pune un accent deosebit pe utilitatea si durabilitatea produselor, pe frumusetea naturala a lemnului si pe armonizarea formelor.

El a fost premiat de catre presedintele Frantei cu titlul de "Meilleur ouvrier du France" si este castigatorul Concursului International de Inventii Lepine in 2003, pentru casa solara (Heliodome).

De asemenea, pentru creatia sa "Masa cu scaune Mobius" (foto), Eric Wasser a primit Premiul Special din partea juriului, un premiu in afara concursului, deoarece designer-ul nu este roman. Produsul a fost insa apreciat pentru simplitate, avand un design deosebit si o constructie excelenta.

Henri Allain considera ca aceasta colaborare este un atu pentru Casa Enrique si vede in Eric Wasser un spirit creator liber, care nu face compromisuri in ceea ce priveste calitatea si durabilitatea produselor de mobilier, astfel incat, chiar daca pretul acestora are un nivel ridicat, raportul calitate-pret este foarte bun fata de ceea ce exista pe piata.

"Ceea ce alcatuieste stilul unic al mobilei vandute de noi este designul, care nu se demodeaza o data cu trecerea timpului, calitatea si contemporaneitatea", este de parere Henri Allain.

"Eric Wasser are produse care raman pana la cincisprezece ani in topul vanzarilor, fiind si astazi la moda, in conditiile in care statisticile arata ca viata unui produs obisnuit de mobilier nu este mai lunga de trei-patru ani, dupa care vanzarile incep sa scada. In momentul in care ai un produs care ramane constant in vazari pentru o perioada atat de lunga de timp, este deja o realizare remarcabila", adauga Aura Allain.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri