2 / 5

Admiratorii carnavalului din Venetia

Intrebat cu privire la profilul celor care aleg sa participe la aceasta sarbatoare la inceputul lunii februarie, Cristian Francu declara ca acestia sunt in general tineri, dornici de distractie, cupluri in cautarea unei vacante romantic in orasul iubirii, al gondolierilor si al Podului Suspinelor (Ponte dei Sospiri).

“La acestia se adauga insa familii si cupluri trecute de prima tinerete. Venetia este o destinatie fascinanta, mai ales in perioada Carnavalului, dar nu este o destinatie ieftina. Turistii nostril sunt cei care isi permit o astfel de vacanta fara efortuti financier prea mari dar si cei care au strans bani pentru a-si indeplini acest vis”, adauga Fancu.

In cazul in care nu aveti masca si costum, este bine de stiut ca magazinele abunda in produse realizate manual. Preturile sunt totusi mari, avand in vedere ca este un eveniment atat de important si ca orasul este asaltat de turisti. Veti avea totusi un suvenir pe care aveti ocazia sa-l folosesti inainte de a-l duce acasa.

“O alta impartire s-ar putea face in functie de scopul sau pretextul calatoriei: carnavalul se suprapune cu Ziua Sfantului Valentin si cum anul acesta Valentine's Day cade intr-o sambata, mai multe cupluri isi permit o escapada romantica”, declara Cristian Francu.

Maria Tomescu, reverent marketing la J`Info Tours, este de parere ca acest carnaval poate deveni o experienta de neuitat pentru cei care isi doresc o vacanta plina de distractie, arta, istorie si mister.

"In Venetia trebuie sa gusti macar o data dulciurile traditionale, fritole si crostoli. De asemenea, se organizeaza intalniri in cafenelele din Venetia, cu ciocolata calda si prajituri. E un eveniment spectaculos, vechi de sute de ani, este ca o intoarcere in timp a Venetiei la vremurile cu nobili si curtezane. Vor fi baluri, scene, marsuri, teatru in aer liber, dans si opera", adauga Maria Tomescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri