1 / 6

Andrei Zarnoveanu, ProGuitar: “Din pacate, piata ramane limitata”

Piata instrumentelor muzicale din Romania s-a caracterizat in 2008 printr-o crestere continua a cererii, astfel ca, in cazul unor magazine din Bucuresti si din tara, cifra de afaceri a crescut cu mai mult de 50% fata de 2007. Cu toate acestea, segmentul ramane inca la un nivel extrem de scazut fata de tarile din Vest.

“Daca in alte tari din Occident aproape ca nu este casa fara instrument muzical, Romania, ca in multe alte domenii, este mult in urma”, declara Valentin Istrate, Director General Magazinul de Muzica.

Printre motivele care alimenteaza aceasta situatie, specialistii din domeniu enumera industria muzicala slab dezvoltata, puterea de cumparare redusa a romanilor, absenta retailer-ilor specializati in multe orase din tara, oferta relativ limitata de instrumente muzicale in Romania sau obiceiul instrumentistilor romani de a-si cumpara instrumentele din strainatate.

“Din pacate, piata ramane foarte limitata. Nu suntem in America unde fiecare copil studiaza un instrument muzical la scoala. In Romania muzica incepe sa dispara ca disciplina scolara”, adauga Andrei Zarnoveanu, Director ProGuitar.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri