3 / 6

Cea mai scumpa chitara la ProGuitar: 20.000 euro

ProGuitar si-a inceput activitatea in anul 2004 printr-un magazin de desfacere cu amanuntul, GuitarShop. Acesta reprezenta initial un stand in cadrul Magazinului Muzica, iar apoi, din aprilie 2006, s-a dezvoltat ca un magazin de sine statator, la care s-a adaugat in iulie 2008 un alt magazin GuitarShop inaugurat in Brasov.

Instrumentele muzicale sunt distribuite, de asemenea, catorva magazine din tara, printre care se numara Muzikia Timisoara, Barock Cluj Napoca, Magazin Play Cluj Napoca, ProSound Iasi sau Mezzoforte Targu-Mures.

Cifra de afaceri a magazinului a fost de 3,385 mil. lei (0.9 mil. euro) in 2008, o crestere de 65% fata de valoarea din anul 2007.

“Fara nicio indoiala, o contributie importanta la cresterea vanzarilor a avut-o deschiderea GuitarShop intr-o locatie proprie, dar si dezvoltarea vanzarilor on-line pe o platforma specializata, www.guitarshop.ro, reclama in mediile specializate sau implicarea in sprijinirea muzicii tinere”, considera Andrei Zarnoveanu.

Magazinul este specializat in comercializarea de chitare si expune produse dintre cele mai diferite, cu preturi ce variaza intre 425 lei, chitare pentru incepatori, pana la 10.000 lei, pentru profesionisti. Printre acestea se numara chitarele electrice Squier, la entry-level, pentru tinerii care incep sa descopere chitara, chitarele electrice Jackson, apreciate de pasionatii de heavy-metal si hard-rock, chitarele electrice si bass Fender, icoane ale muzicii rock, si chitarele acustice Fender si Ovation.

Cel mai scump instrument vandut a fost o chitara Fender Telecaster Custom Shop Master Built facuta la comanda si personalizata. Aceasta a fost achizitionata de catre un client care are ca hobby muzica, la un pret de 20.000 euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri