4 / 9

Investitia initiala totala ajunge la 300.000-400.000 euro

Pentru a deschide o afacere in domeniu este nevoie in primul rand de pasiune, timp si dedicatie, dar si de multe cunostinte tehnice si pregatire.

“Nu e o gluma, se poate ajunge usor la accidente nedorite. Acest sport este absolut echitabil, cum ii tratezi si ii ingrijesti asa ii ai si exact atat iti ofera si ei”, considera Vlad Iftime.

La toate acestea se adauga investitia baneasca, astfel incat, conform lui Ancuta Constantin, pentru achizitia unui cal de rasa se poate lua legatura cu orice herghelie din tara, iar pentru harnasamente specifice activitatii dorite de proprietar se poate lua legatura cu producatorii si distribuitorii autohtoni din tara.

Asadar, investitia initiala totala ajunge la 300.000-400.000 euro, pentru un efectiv initial de maxim 15 cai. “Proprietarul trebuie sa aiba insa capacitatea financiara de a sustine si a dezvolta afacerea pana la rentabilizare”, adauga Iftime.

In ciuda valorii ridicate a investitiei totale, pasiunea pentru cai poate deveni o afacere profitabila in Romania.

“Daca la inceput nu aveam mai mult de 5-10 clienti pe instructor, acum, chiar si in perioada de iarna, fiecare instructor de la Complexul Sportiv Baneasa pregateste 25-30 de clienti pe saptamana, iar profiturile sunt pe masura”, declara Florin Potmol.

De asemenea, el a constatat cresterea numarului de pasionati de echitatie in ultimii ani, cei mai multi fani ai acestui sport fiind copiii si femeile care vin in numar mult mai mare decat barbatii la club.

Un alt aspect subliniat de Traian Lapuste este acela ca, in Romania, activitatea unei herghelii traditionale nu ar genera profit.

"Tocmai pentru a deveni profitabili am gandit si realizat si alte activitati anexe, cum ar fi servicii de cazare in pensiune si organizare de excursii", adauga Traian Lapuste.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri