3 / 5

Manageri romani vs. manageri straini

Observand de-a lungul timpului vestimentatia oamenilor de afaceri din Romania, Mihaela Berciu a constatat o reala problema in a accepta faptul ca exista reguli si limitari in abordarea tinutei potrivite mediului de afaceri, situatie care in alte tari nu este valabila.

"In strainatate, oamenii de afaceri, barbati si femei deopotriva, au inteles ca in lumea de afaceri se duce, de fapt, un razboi si ca armele necesare sunt cunostintele si experienta fiecaruia. Incercarea de a intimida sau deturna atentia partenerilor de afaceri prin vestimentatie nu este privita cu ochi buni ci, dimpotriva, se considera ca ascunde lipsa uneia dintre calitatile mentionate mai sus”, marturiseste Mihaela Berciu.

In acelasi timp, ea considera ca diferentele principale se observa in mod special in intelegerea hainelor care compun tinuta acceptata in mediul de afaceri si diferitele niveluri ale tinutei business.

Cu toate acestea, ii place sa prezinte modul in care se fac lucrurile corect, fara a evidentia, in mod special, greselile. Din acest motiv a lansat recent cartea "Tinuta pentru succes", cei care o citesc reusind sa observe si sa-si corecteze singuri greselile.

Pentru viitor, Mihaela Berciu isi propune sa lanseze o variata pentru barbati a cartii sale, dar si organizarea unor conferinte si seminarii pe tema tinutei business atat in Bucuresti, cat si in tara. De asemenea, planuieste sa-si continue studilie ca specialist in consultanta de imagine prin participarea la cursuri si conferinte internationale.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri