5 / 6

Istoria trabucurilor

Povestea trabucurilor incepe inca din 1492, anul „Cuceririi Paradisului” de Christopher Columb prin incheierea calatoriei catre Lumea Noua. Desigur, teritoriile descoperite ascundeau la randul lor lucruri necunoscute oamenilor civilizati pana la acel moment. Una din acestea a fost o planta, pe care bastinasii obisnuiau sa o mestece sau sa o fumeze dupa ce o uscau. Este vorba despre arhicunoscutul tutun.

Din tutun au inceput sa fie fabricate trabucurile, a caror popularitate a fost foarte crescuta. Regi, presedinti, cavaleri, domni respectabili, vedete mondene au fost de-a lungul timpului fumatori de trabucuri. La inceputul secolului al XX-lea 4 din 5 barbati americani consumau tutun sub aceasta forma.

Productia industriala de trabucuri a fost deschisa de Cuba, care in secolul al XIV-lea a inceput sa se bazeze din ce in ce mai mult pe cresterea tutunului. In scurt timp planta a devenit simbol national, iar produsele cubaneze realizate din tutun au fost recunoscute drept cele mai bune din lume.

Cei mai importanti producatori de tigari de foi sunt Cuba, Republica Dominicana, Mexic, Honduras, Brazilia si Nicaragua, preferinta pentru o anumita marca de trabucuri fiind determinata si de tara de origine.

Expertii mai aleg trabucurile in functie de forma si de dimensiunile acestuia. Principalele forme sunt Parejo (forma clasica), Torpedo (forma de glonte), Pyramid (cillindru ascutit la varf) si Perfecto (mai gros la centru si subtire la capete).



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri