3 / 5

Turistii romani prefera all inclusive

In ceea ce priveste preferintele turistilor romani, Aleksey Hinkov a observat ca, atunci cand aleg serviciile operatorului de turism, ei isi doresc in primul rand lux, sistem all inclusive, o perioada de odihna de sapte pana la paisprezece zile fara alte cheltuieli suplimentare, cu un program stabilit.

De foarte putine ori opteaza pentru excursii suplimentare, vizitarea obiectivelor turistice sau a oraselor antice de pe coasta Marii Egee sau a Marii Mediterane, iar principalul criteriu dupa care isi aleg vacantele il reprezinta bugetul de care dispun.

Oferta de pachete turistice are preturi ce variaza in luna mai intre 169 euro/persoana la hotel de patru stele, pana la 2.000 euro/persoana. In sezonul de vara insa se ajunge si la preturi de peste 10.000 euro la hotelul Likya World din regiunea Fethiye, pe malul Marii Mediterane.

“Exista si pachete care ajung la 50.000 euro, in vile exclusiviste, insa acestea nu sunt vandute pe piata romaneasca, ci mai mult turistilor rusi, care reprezinta si cea mai mare pondere a turistilor care apeleaza la serviciile Tez Tour’”, adauga Aleksey Hinkov.

In ceea ce priveste felul in care este perceputa industria turismului local in Romania, Directorul Tez Romania este de parere ca situatia nu se va ameliora atat timp ca mentalitatea hotelierilor ramane neschimbata, efectele negative fiind accentuate de sezonul scurt la Marea Neagra.

“Nu se poate sa investesti intr-un hotel si sa te astepti sa-ti recuperezi investitia in primul sezon, sa castigi in doua luni atat de mult incat sa acoperi cheltuielile pentru tot anul este destul de dificil. O alta problema este infrastructura, astfel ca, daca ai grupuri care vor sa viziteze Brasovul si Poiana Brasov, aeroportul e la Bucuresti si pierzi mult timp pe drum pana ajungi la destinatie”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri