2 / 6

Evolutie diferita pe timp de criza

Intr-un an marcat de criza financiara mondiala, veniturile jucatorilor din segmentul serviciilor de estetica dentara a evoluat, de asemenea, in mod diferit.

Astfel, Olivia Bugaciu(foto), director de dezvoltare la Velvet Dental Clinics, declara ca aceasta categorie de servicii a cunoscut o crestere a cererii la clinica pe care o conduce, ajungand sa detina o pondere de 65% din totalul veniturilor inregistrate si considera ca evolutia pozitiva este determinata in primul rand de o continua informare in domeniu, pe care pacientii o solicita tot mai des.

“In clinicile Velvet Dental nu s-a simtit deocamdata nicio atenuare a solicitarii pentru aceste servicii. Consider ca, deocamdata, intreg sectorul medical privat este unul dintre cele mai putin afectate de criza economica”, adauga Olivia Bugaciu.

Efectele crizei financiare nu sunt resimtite nici in cererea de servicii oferite de Dent Estet, chiar daca s-a obeservat o oarecare transformare a nevoilor si cerintelor celor care trec pragul clinicii, cererea de astfel de servicii cunoscand o crestere de 25-30% in ultimul an.

"Spre deosebire de alti jucatori din economie, serviciile medicale, indiferent de natura acestora, au avantajul de a avea o continuitate in cerere, intrucat sanatatea este si va fi mereu cel mai de pret bun al nostru, indiferent de situatia economica existenta", adauga Oana Taban.

O crestere a cererii a fost inregistrata Dental Med, Mariana Oancea, director executiv al clinicii evidentiind insa influenta factorilor sezonieri in evolutia cererii de astfel de servicii.

Asadar, sezonul estival reprezinta un varf al cererii pentru tratamentele de estetica dentara si in special pentru tratamentele de albire a dintilor.

“In ceea ce priveste segmentul esteticii dentare, la clinica stomatologica DentalMed, s-a observat o crestere cu aproximativ 40% fata de perioada similara a anului trecut".

Pe de alta parte, Irina Gherghina de la Prima Dent evidentiaza faptul ca evolutia solicitarilor de astfel de tratamente nu a avut modificari semnificative in ultimul an

Efectele crizei se fac simtite asupra intregii activitati din cabinet, nu doar asupra acestui tip de tratamente”, completeaza Irina Gherghina.

In acelasi timp, dr. Cosmin Ulman, de la clinica stomatologica Trident, a observat faptul ca pacientii sunt mai precauti in alegerea tratamentului potrivit, variabila economica jucand un rol mai important acum.








Inapoi la articol

Setari Cookie-uri