3 / 5

Excursii suplimentare

Daca ajungi in Sharm el Sheikh poti alege sa faci una din numeroasele excursii puse la dispozitia turistilor, sa descoperi secretele Egiptului si sa intelegi astfel de ce Herodot afirma ca "Nu exista o alta tara care sa ascunda atatea minuni".

Excursie de o zi la Cairo - Plecare in zori cu autocarul spre Cairo. Se viziteaza piramidele, Sfinxul, Templul din Vale; dupa servirea pranzului, vizita la Muzeul de Egiptologie. Dupa masa, tarziu, intoarcere la Sharm El Sheikh.

Excursie de doua zile la Cairo
Prima zi: Plecare in zori cu autocarul spre Cairo. Se viziteaza Muzeul de Egiptologie, piramidele, Sfinxul, Templul din Vale, pranz. Vizita la un atelierul de papirus sau parfumerie. Cina si cazare la hotel de patru sau cinci stele. Seara, posibilitate de programe facultative.

A doua zi: Dupa mic dejun, programe facultative: Memphis-Sakkara si Citadella, pranz, intoarcere la Sharm El Sheikh. Luxor (cu avion) - Plecare dimineata - cursa Egyptair. Malul de Est: Templul Karnak, pranz, traversarea Nilului cu renumitele felukka. Obiectivele de pe Malul de Vest: Valea Regilor, Templul Reginei Hatsepsut, Colosii Memnon, vizitarea unui atelier de prelucrare a alabastrului sau de papirus, seara - zbor spre Sharm El-Sheikh.

Muntele Sinai - Muntele lui Moise - Plecare seara tarziu din Sharm El-Sheikh spre Muntele lui Moise, situat la 350 km, unul dintre cele mai inalte varfuri din Egipt, unde Moise a preluat de la Dumnezeu cele 10 Porunci, conform Bibliei. Dupa mic dejun - oprire scurta la Manastirea Sf. Ecaterina - pe 800 de trepte, in 3 ore se ajunge la manastire. in zori se admira rasaritul soarelui, dimineata devreme, intoarcere.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri