6 / 7

Locatari de hotel celebri

De-a lungul timpului, nenumarate persoane publice au ales sa-si traiasca o mare parte a vietii intr-un hotel, cele mai cunoscute pentru acest aspect fiind nume precum Coco Chanel, Charles Baudelaire, Jean Paul Sartre sau Simone de Beauvoir.

Coco Chanel a locuit la hotelul Ritz din Paris din anul 1934 si pana la moartea sa, in 1971. La inceput statea in apartamentul care-i poarta numele, iar, mai tarziu, intr-o camera mai mica din apropierea Strazii Cambon. Coco Suite nu este cel mai mare de la Ritz, dar este cu siguranta cel mai popular, remarcandu-se prin mobila veche cu design chinezesc.

Hotelul Lauzun (Ile Saint-Louis, Paris), cu o istorie care depaseste trei secole, a gazduit, in secolul al XIX-lea, oaspeti ramasi azi in istorie ca celebri scriitori, precum Charles Baudelaire sau Theophile Gautier. De asemenea, asa cum informeaza pagina web a hotelului, acesta este locul in care Baudelaire a scris volumul de poezii Les fleurs du Mal, ce avea sa devina un important reper in literatura franceza, dar si pentru miscarea simbolista si modernista.

Si hotelul Mistral (Montparnasse, Paris) a fost locuit o buna perioada de timp de persoane celebre. Filosoful existentialist Jean Paul Sartre a locuit aici in anii celui de-al doilea razboi mondial, intre 1937 si 1939, impreuna cu scriitoarea si adepta a curentului feminist Simone de Beauvoir.

Sursa foto: World`s Luxury Guide

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri