3 / 6

Investitia in acest business personal

Desi considera ca in aceasta meserie principala investitie este timpul, talentul si creativitatea, Rares Pulbere nu trece cu vederea nici investitiile de ordin financiar si tine sa precizeze ca acestea difera mult de la fotograf la fotograf, in functie de stil, cerinte si calitatea produsului final.

„Investitia mea, desi facuta in timp, se apropie de 30.000 de euro si va continua sa creasca, odata cu asteptarile clientilor, dar si a standardelor pe care eu mi le impun”.

Multe fotografii le considera reusite personale, insa cea care se detaseaza in preferintele lui este fotografia premiata cu argint in cadrul concursului „Fotograful anului”, sectiunea fotografie de nunta pentru anul 2009, organizat de AAFR (Asociatia Artistilor Fotografi din Romania).

In cadrul competitiei, din primele 10 fotografii nominalizate de juriu la aceasta sectiune, sase au fost ale sale: „Sunt constient de valoarea acestor distinctii, insa e reconfortant sa simti ca ai ajuns intr-un punct in care valoarea muncii tale incepe sa fie recunoscuta”.

Multi fotografi de nunti il inspira si il provoaca sa progreseze, fie ca vorbeste despre Yervant sau Jerry Ghionis, cei care au luat majoritatea premiilor internationale, cand vine vorba de fotografia de nunta, amandoi avand distinctii de mari maestri in fotografie.

„Ma intorc la Yervant, poate si sub influenta interactiunii directe pe care am avut-o cu acesta. Lasand insa subiectivismul deoparte, stilul avangardist al lui Yervant este un reper pentru multi fotografi de nunti contemporani”, marturiseste fotograful.

Rares Pulbere considera ca a fost mereu deschis la sesiuni foto neobisnuite si la experiente fotografice noi, incercand constant sa caute locatii inedite care, in acelasi timp, sa ii reprezinte pe miri.

Asadar, nu vede nicio cerere ca fiind neobisnuita si considera ca, in aceasta meserie, poti experimenta doar in ceea ce priveste sesiunile foto de logodna sau de „trash the dress”, unde chiar ii provoaca pe miri la creativitate. Nunta in sine este totusi un eveniment bine definit.

Foto: Runaway bride – Locul II, sectiunea fotografie de nunta

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri