4 / 10

Sorin Psatta, integrated communication director BBDO

Atunci cand se gandeste la atuurile unui film bun, Sorin Psatta (foto), integrated communication director la BBDO Romania, marturiseste ca, probabil, consideratiile sale au o foarte mica in legatura cu criteriile utilizate in acordarea Oscarurilor, lucru care nici nu il deranjeaza prea tare.

“Pentru mine un film bun este acela care imi place. Si nu o spun ironic, pentru ca eu cred ca obtinerea fericirii este unul dintre motivele existentei noastre pe acest pamant”, adauga Psatta.

Mai mult decat atat, el crede ca, precum o carte, o melodie, o plimbare ori un prieten, un film bun te poate aduce mai aproape de starea aceea care te face sa intelegi de ce viata merita traita.

Desi ar vrea sa urmareasca in direct decernarea Premiilor Oscar, decalajul orar si programul incarcat de a doua zi il impiedica de multe ori, asa ca, de cele mai multe ori, afla rezultatele dimineata, de la radio.

In ceea ce priveste preferintele sale cu privire la castigatorii din 2010 a Premiilor, Psatta declara ca, la categoria “Cel mai bun film” mizeaza pe “Up in the air”, chiar daca nu a vazut decat sase dintre cele zece filme nominalizate in acest an.

“M-as bucura pentru Up in the air, a fost un film care mi-a dat senzatia ca-l traiesc, nu ca il vizionez, iar George Clooney a facut, cred, unul dintre cele mai bune roluri ale sale”.

I-a placut si filmul “A Serious Man” si considera ca fratii Coen sunt niste povestitori innascuti, insa spera sa nu ia Avatar marele premiu – “un film care marcheaza o performanta tehnica si atat”.

Cand vine vorba de cel mai bun regizor nominalizat in 2010 la Oscar, Psatta nu sta prea mult pe ganduri atunci cand spune ca Quentin Tarantino este preferatul sau.

“Quentin Tarantino, de la mare distanta, chiar daca Inglorious Basterds nu e cel mai bun film al sau. Tarantino continua sa ma fascineze prin determinarea cu care isi asuma fiecare film, el traieste intr-un univers personal, construit si condus dupa reguli proprii (de multe ori diferite de cele ale realitatii cotidiene), pe care il comunica prin fiecare nou film. Am mereu senzatia ca intre mine/spectator si el/creator exista o conventie, reciproc respectata de fiecare data”.

La categoria “Cel mai bun actor”, Sorin Psatta il prefera pe George Clooney, desi marturiseste ca nu a vazut inca peliculele Crazy Heart, iar Jeff Bridges, a.k.a. The “Big” Lebowski, este unul dintre actorii sai preferati.

Pe de alta parte, regreta ca nu a vazut nici unul dintre filmele care au dat actritele nominalizate la categoria “Cea mai buna actrita” si ca tot amana vizionarea filmului Julie and Julia, despre care a auzit doar lucruri bune. Cu toate acestea, preferatele lui in cursa pentru Oscar sunt Meryl Streep si Helen Mirren.

“Meryl Streep m-a cucerit de mult timp, odata cu Sophie’s Choice ori Out of Africa. De asemenea, o admir pe Helen Mirren - cu care m-am «intalnit» prima oara cu multa vreme in urma, cand am vazut, pe videocaseta, evident, Caligula -, pentru revenirea din ultimii ani, care a culminat cu Oscarul pentru rolul din The Queen”, completeaza Psatta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri