3 / 5

Planuri si asteptari pentru 2010

In ceea ce priveste efectele celui de-al doilea an de criza asupra industriei spa-urilor din Romania, Liliana Paraipan considera ca 2010 va fi in continuare un an dificil pentru piata in general.

“Spun acest lucru deoarece piata spa abia inmugurise la inceputul crizei si multe centre care abia se deschisesera au trecut prin perioade critice, altele fiind nevoite sa-si inchida portile”, completeaza proprietara Eden Spa.

In plus, Irina Petrescu este de parere ca, in 2010, piata spa din Romania va trebui mai intai sa se defineasca, sa-si fidelizeze consumatorii dornici de servcii spa de calitate. In acest sens, este de parere ca actualii operatori de spa si potentialii investitori vor trebui sa planifice cu exactitate strategii de marketing si sa investeasca in pregatirea a staff-urilor tehnice.

“Fara o up-datare a informatiilor tehnice si o continua pregatire a personalului de spa, operatorii nu vor fi profitabili in 2010”, sustine Petrescu.

Mai mult decat atat, ea estimeaza ca in Romania piata spa va atinge un nivel de stabilitate - cu usoara crestera a investitiilor - si maturitate in aproximativ 3-5 ani si isi fundamenteaza declaratia pe faptul ca doar in 2010 sunt in curs de derulare patru proiecte majore, care insumeaza investitii de aproximativ 15 milioane de euro (este luata in calcul investitia totala, inclusiv hotelul) la Bucuresti, Navodari, Herculane si Sibiu.

“Exista de asemenea proiecte in curs de finalizare, in zonele Transilvania, Banat-Crisana si Dobrogea”, declara Irina Petrescu care adauga ca orientarea companiei pe care o conduce se va indrepta in 2010 spre furnizarea unor proiecte de anvergura pentru lanturile de hoteluri sau investitorii romani dar si pe investitii in trainingul de personal.

In ceea ce priveste planurile Eden Spa, centrul de wellness a inceput anul 2010 schimbarea locatiei intr-un spatiu mai mare, iar extinderea va continua cu deschiderea unui al doilea centru in Bucuresti.

“Avem, de asemenea, doua contracte de management si operare care trebuiau sa inceapa in 2010 dar, din motive de criza, proiectele respective se amana pentru 2011”, completeaza Liliana Paraipan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri