4 / 5

Romania vs strainatate

In ceea ce priveste diferenta dintre Romania si alte tari referitor la ponderea in care este luat in calcul aspectul fizic placut pentru ascensiunea in cariera, parerile celor chestionati sunt impartite.

Astfel, in timp ce Daniela Necefor considera ca nu exista diferente majore intre modul in care este perceput acest subiect la noi in tara fata de strainatate, Cosmin Alexandru si Mihaela Berciu sunt de parere ca, la noi, aspectul fizic este mai important decat in alte tari.

“In Romania traim intr-o cultura a aparentei mai pronuntata. Conteaza mai mult ceea ce se vede, ceea ce poate fi aratat si recunoscut ca valoros de catre societate. Aspectul impune mai usor. In vest, au mai trecut de etapa asta”, spune Alexandru.

In acelasi timp, Mihaela Berciu declara ca, in Romania, se pune mult mai multa greutate pe aspect decat in alte tari: “Se vede cu ochiul liber efortul major pe care atat femeile cat si barbatii il fac in ceea ce priveste tinuta. De cele mai multe ori acest efort este indreptat intr-o directie gresita, din pacate, si toate principiile unei tinute profesionale corecte sunt incalcate”.

Totodata, ea adauga ca, in strainatate, oamenii prefera sa adopte o tinuta care sa nu-i diferentieze, dar care sa-i ajute sa se evidentieze din punct de vedere profesional. “E o mare diferenta de perceptie in ceea ce priveste importanta unui aspect fizic corect si propice mediului profesional”, concluzioneaza berciu.

Aflati daca putem influenta atitudinea celorlalti prin felul in care ne prezentam intr-un interviu al Mihaelei Berciu, in Wall-Street.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri