7 / 8

Lucian Miess, Gett`s: "Sunt adeptul stilului `tunel`, in care te izolezi de tot"

Lucian Miess (foto), manager general al lantului de saloane de infrumusetare Gett`s, invoca studiile care arata ca distribuirea atentiei in mai multe directii duce la performante scazute. Mai mult decat atat, el aduce in discutie si cercetarile care arata ca femeile sunt mult mai pricepute la multitasking decat barbatii.

“Studiile desfasurate de Alan Pease, impreuna cu multe institutii si companii din lume, pe o durata de 20 ani, arata ca exista diferenta la nivelul creierului dintre barbat si femeie, ca urmare a functiilor pe care fiecare le-a avut de indeplinit de-a lungul evolutiei. Barbatul era razboinicul, vanatorul, pescarul, si petrecea mai mult timp singur si in liniste, in timp ce femeiile, care stand langa casa cu copii, si-au dezvoltat creierul pentru a face fata comunicarii, multitaskingului”.

Un alt exemplu pe care ni-l aduce in atentie este cel al imblanzitorilor de fiare de la circ. Inaintea bastoanelor electrice, dresorul intra in cusca cu un scaun de lemn cu 4 picioare si cu biciul. Doar ca, biciul era folosit pentru stimul auditiv nu pentru aparare. Apararea era non-agresiva; folosea scaunul, pe care-l indrepta cu cele 4 picioare catre animal, acesta avand 4 tinte pe care trebuia sa le loveasca invartind usor scaunul, in realitate animalul se deconcentra si abandona.

“In ce ma priveste, am creierul unui barbat si, deci, limitat la multitasking. Desi sunt adeptul stilului `tunel`, in care te izolezi de tot si te focalizezi strict pe un anumit lucru, in realitate, din cauza volumului de munca, ajungi sa mai ai si derapaje”, spune Miess.

In ceea ce priveste telefoanele si emailurile, managerul de la Gett`s sustine ca ii este mai simplu cu telefoane intrucat raspunde doar la cele importante, atunci cand se afla intr-o intalnire.

De asemenea, el spune ca, dupa un proces indelungat de delegari si de responzabilizari in organigrama, telefonul sau suna foarte rar. La mailuri, foloseste telefonul mobil, astfel ca, indiferent unde este, citeste mailurile si stie dinainte despre ce e vorba. La birou, nu raspunde la mailuri decat seara, dupa ce programul cu ceilalti se termina.

Am adoptat acest stil de lucru din necesitatea. Exista chiar sisteme de optimizare si prioritizare a lucurilor `to do`. Cea mai simpla este impartirea in 4 cadrane, pe axele `Important-neimportant` si `Urgent-mai putin urgent`. Astfel, te ocupi in primul rand de ce este in cadranul Important si urgent”, spune Lucian Miess, care sustine ca este multumit de acest stil de lucru si isi doreste sa se permanentizeze in firma la nivelul middle si top management, precum si lucrul pe proiect, decat "record la hectar".


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri