3 / 4

Paul Miclaus: Nu ma consider investitor in arta

Desi nu se considera investitor, si crede ca mai are mult pana sa se poata numi colectionar, Paul Miclaus (foto), fostul vicepresedinte CNVM, are o legatura speciala cu lumea artei, fiind pasionat de diferite aspecte pe care le ia, de la sculptura si pana la grafica.

Am in casa mai multe obiecte de arta insa, atunci cand le achizitionez nu ma gandesc niciodata la cat ar putea creste valoarea lor in timp pentru a obtine un profit dintr-o eventuala vanzare”, declara Miclaus.

Mai multe decat atat, el spune ca atunci cand se intampla sa gasesca ceva care ii place, cumpara fara a se gandi la cotatia artistului care semneaza lucrarea si considera ca este mult mai important sa-i faca placere, atat lui cat si familiei, atunci cand vede opera in casa.

In ceea ce priveste investiile in arta la noi in tara, Miclaus considera ca nu exista inca un grup numeros si bine definit de persoane care sunt dispuse sa-si largeasca portofoliul prin astfel de achizitii si crede ca succesul reputat de casele de licitatii in ultimul timp se datoreaza in primul rand faptului ca ne aflam intr-o perioada in care ies la iveala opere care au facut parte din colectii personale si despre care nici nu se mai stia ca exista.

“Dupa era comunista, in care nu se puteau face astfel de tranzactii, romanii sunt tot mai doritori sa achizitioneze lucrari celebre, iar asta se vede in salile de licitatii, unde au inceput sa apara chiar si intermediari”.

Chiar daca deocamdata pentru Paul Miclaus arta nu reprezinta o optiune de investitie, nu exclude sa devina pe viitor, atunci cand piata va fi mai bine reglementata, si spera chiar sa participe din punct de vedere profesional la lansarea unui Index.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri