2 / 4

Care sunt investitiile?

In ceea ce priveste initiativa afacerilor in acest domeniu, Ana Batca isi aminteste ca ideea de a deschide salonul mobil FiiSuperba.ro i-a venit in primavara acestui an, dupa ce a observat ca multe femei, in special cele care sunt foarte solicitate la serviciu si au foarte putin timp liber, aveau dificultati in a-si face programari la saloane, deoarece, de cele mai multe ori, nu mai gaseau liber pentru orele la care ar fi fost disponibile.

„Investitia, de la jumatatea anului cand am inceput sa cumparam produsele si pana acum se situeaza intre 2.500 si 3.000 de euro, iar suma ceasta cuprinde si salariile si beneficiile celor trei angajate, respectiv make-up artista, hair-stylista si manichiurista”, completeaza Batca.

Alina Sava (foto) considera ca in Romania este nevoie in primul rand de calitate, acesta fiind si motivul pentru care investitia sa initiala in produse si ustensile s-a ridicat la aproape 12.000 de euro. „Avem avantajul ca nu detinem un salon echipat pentru astfel de sedinte si totodata nu platim chirii, nu am investit in mobilier si alte utilitati tocmai pentru ca suntem mobili, mereu in locatia clientului”.

Lipsa acestor costuri este si principalul motiv pentru care Ana Batca sustine ca afacerea pe care o conduce se potriveste „ca o manusa” cu perioadele de criza economica.

„Avem cheltuieli mai mici datorita faptului ca nu avem un salon pentru care sa platim chirie si pe care sa-l utilam. In plus, in conditiile in care numarul de vizite pe care le fac femeile la saloanele de infrumusetare a scazut din cauza crizei, trebuie sa vii cu ceva in plus ca sa iti pastrezi clientii si sa-ti faci altii noi”.

De asemenea, Sava spune ca sunt foarte multi prestatori de servicii care promit mult la inceput si care incep sa reduca din calitate in favoarea banilor. „Se doreste amortizarea investitiilor inca din primele luni de activitate si aici produsul sau serviciul are de suferit. Este important ca in aceste timpuri sa se simplifice actiunile,sa se pastreze standardele,sa se lucreze eficient si calitativ. Atata timp cat nu se renunta la calitate, clientii ne solicita serviciile".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri