3 / 7

Dan Voiculescu - de la carma portavocii anti-Basescu la Rahova

Dan Voiculescu a trecut de la carma Antenelor la Rahova, unde a fost inchis dupa ce a primit o condamnare la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.


Acesta a depus un recurs in casatie la pedeapsa primita, insa Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins aceasta ultima cale de atac pe care Voiculescu o mai avea la dispozitie pentru a scapa de cei 10 ani de inchisoare. Condamnarea din partea Curtii de Apel a venit in august 2014, iar alaturi de Voiculescu au mai fost condamnati si Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, care a primit opt ani, si fostul ministru Sorin Pantis, la sapte ani.


Dan Voiculescu a fondat grupul de presa Intact Media Group, care detine postul Antena 3, insa a lasat actionariatul fiicelor sale, Corina si Camelia Voiculescu. Intrarea pe scena politica a facut-o prin infiintarea Partidului Umanist Roman (ulterior Partidul Conservator) in 1992, dupa care a detinut trei mandate de senator.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri