6 / 7

Maricel Pacuraru - 4 ani de inchisoare in dosarul Posta Romana

Omul de afaceri Maricel Pacuraru, unul dintre asociatii lui Cozmin Gusa la conducerea Realitatea Media, a fost condamnat, in noiembrie 2014, la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Posta Romana. In acelasi dosar a mai fost condamnat, la aceeasi pedeapsa, si Mihail Toader, fost director al Postei Romane. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul in acest dosar, care se refera la politele de asigurare pentru angajati, se ridica la peste patru milioane de euro.


Maricel Pacuraru a fost acuzat de spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu. Pedeapsa initiala data de Tribunalul de Bucuresti a fost de opt ani pentru Pacuraru si sase ani pentru Toader, insa Curta de Apel a redus pedepsele celor doi la cate patru ani. Pe langa acestia, in dosar au fost condamnate alte sase persoane, cei opt fiind obligati sa restituie Postei Romane suma de 14,3 milioane de lei, la care se adauga si dobanda calculata pana la plata efectiva a datoriei.


Maricel Pacuraru a lansat, pe 17 ianuarie, alaturi de Cozmin Gusa, televiziunea de stiri Realitatea Plus, care are o sigla asemanatoare cu cea de la Realitatea TV, insa continutul este diferit.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri