1 / 11

Locul 10 - Cuba

In ciuda efoturilor si a imbunatatirii climatului social din ultimii ani, asa cum este cazul eliminarii vizelor pentru cei care isi doreau sa paraseasca tara, Cuba continua sa fie una dintre tarile cu cel mai restrictiv trai, mai ales in ceea ce priveste libertatea presei. Ziarele si televiziunile sunt controlate in totalitate de catre partidul comunist, care se afla la putere de mai bine de 50 de ani.


In ciuda faptului ca accesul la Internet s-a deschis timid, furnizorii de servicii sunt obligati sa blocheze continutul neadecvat. Jurnalistii sau bloggeri care lucreaza in industria online sunt obligati sa utilizeze site-uri in alte tari si trebuie sa mearga la ambasadele tarilor straine sau la hotel pentru a-si publica informatiile si a trece de filtrele de protectie impuse de regimul cubanez.


Blogurile care critica regimul comunist, dar si platformele online sunt inaccesibile publicului larg din Cuba, asta desi accesul utilizatorilor obisnuiti la Internet este un lux.


Exista si cazuri concrete de ziaristi care au fost trimisi la inchisoare pentru mai multe luni dupa ce acesta a fotogratiat un incident intre oameni si fortelele de ordine, in Havana. In plus, vizele pentru jurnalistii internationali se acorda in mod selectiv de catre oficiali.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri