10 / 11

Locul 1 - Eritreea

Prima pozitie in topul tarilor cu cea mai puternica cenzura este ocupata de catre Eritreea, statul african fiind singurul in care autoritatile aleg ce informatii sa apara. Aici, ultimul corespondent international a fost dat afara din tara in anul 2007. Inclusiv jurnalistii care lucreaza in cadrul publicatiilor aflate sub atenta supraveghere a autoritatilor traiesc in mod constant in frica si teama ca nu cumva informatii importante din stat sa ajunga in afara granitelor tarii.


Ultima publicatie privata din Eritreea si-a suspendat activitatea in anul 2001, iar jurnalistii au fost incarcerati. Multi dintre acestia inca isi isparesc pedepsele. Eritrea detine in prezent numarul cel mai mare de jurnalisti inchisi in inchisoare de pe intreg continentul african.


Toate comunicatiile si accesul la Internet se realizeaza prin compania de telefonie EriTel controlata de catre stat. In momentul de fata numai 1% din populatia tarii acceseaza Internetul, iar acest lucru se realizeaza la viteze extrem de mici, accesul fiind extrem de limitat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri