6 / 7

Bulgarele de zapada - Warren Buffett si viata ca afacere - Alice Schroeder

"Bulgarele de zapada" este biografie exhaustiva a geniului Warren Buffet, in care detaliile despre viata personala se combina cu cele de natura profesionala, intr-un melanj impresionant, dezvaluit cu o fluiditate narativa deosebita. Pentru prima data, Warren Buffett permite accesul unui autor la timpul sau, la prietenii si familia lui, dar si la partenerii de afaceri sau documentele sale personale. Este un act de curaj, fiindca, asemenea tuturor fiintelor umane, si viata lui Buffett a fost un amestec de tarie si fragilitate. Spre deosebire de alte carti, care se rezuma doar la stilul sau de investitii, lucrarea de fata exploreaza filosofia de viata si personalitatea uluitoare a celui supranumit „Oracolul din Omaha“.


Warren Buffett este un complex de paradoxuri, care si-a propus sa demonstreze ca si „baietii buni“ pot iesi pe primul loc. De-a lungul anilor si-a tratat investitorii ca pe niste parteneri, a actionat ca indrumator al acestora, iar principala sa caracteristica in calitate de investitor, CEO, membru al diverselor consilii directoare din companii, eseist si orator a fost onestitatea, care l-a insotit pe tot parcursul vietii si in toate actiunile, ajungand la un moment cel mai bogat om din lume si cel care a facut cea mai mare donatie din istorie, si nu oricui, ci fundatiei conduse de Bill Gates, de care il leaga o stransa prietenie.


Indiferent cat de mare este averea sa, mostenirea pe care o lasa Buffett nu se rezuma doar la bani, ci la principiile de viata si ideile cu care a imbogatit vietile celorlalti. Vom vedea astfel de ce Warren Buffett este cea mai fascinanta istorie de succes a vremurilor noastre.


Carte recomandata de Razvan Enache, redactor-sef adjunct Wall-Street.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri