3 / 7

Gradinita promisiunea unei cariere internationale

Teodora Migdalovici a predat comunicare la SNSPA si ASE. Intre timp, a devenit reprezentantul festivalului Cannes Lions in Romania, iar in 2004 a infiintat Cannes Academy – Scoala Alternativa de Gandire Creativa. Programul, care mai apoi si-a schimbat denumirea in Gradinita, detine in prezent sase catedre de studiu – branding, cyber, design, media, marketing, PR, visual – si se adreseaza mai multor categorii de tineri.

“Incepem cu baby lions (liceeni interesati de domeniul comunicarii) si terminam cu masteranzi, doctoranzi sau tineri practicieni (young creatives cyber si print) pe care ii propulsam in competitii internationale, dupa ce au fost pregatiti si selectati local”, explica Roxana Balan, project manager, Gradinita.

Anul acesta, Gradinita a primit 600 de aplicatii pentru toate plaierele sale educationale. Au fost selectati 100 de tineri care timp de sase luni vor fi instruiti de specialisti din tara si din strainatate, vor lucra pe briefuri reale si isi vor forma niste portofolii. Cei mai buni 20 vor merge in Franta, la festivalul Cannes Lions.

“Rostul scolii e sa formeze elite in raport cu exigentele internationale. Incercam astfel sa ridicam stacheta pentru tinerii industriei de foarte timpuriu. E felul nostru de a ridica mingea la fileul oamenilor de HR din comunitate”, a spus Roxana Balan. “Participantii la scoala pleaca de la noi cu un portofoliu desenat, cu un background pe care nici o scoala de profil din Romania nu il poate oferi si cu experiente internationale pe care suntem in acest moment singurii in masura sa le promitem”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri