4 / 5

Pirvulescu: Discursul lui Basescu ii contureaza strategia pe termen lung

Discursul lui Traian Basescu din ultimele zile a fost primul care l-a expus foarte mult pe presedinte, spune Cristian Pirvulescu (foto). “Este un discurs neoliberal. Este clar ca in momentul de fata Traian Basescu este interesat de locul pe care-l va ocupa in istorie si crede ca acest loc va putea sa fie ocupat doar daca se va prezenta ca un reformator radical. Proiectul sau politic incepe sa se desluseasca mai clar, chiar daca nu il comunica”.

Politologul sustine ca presedintele urmareste crearea unui stat minimal, care se implica in viata cetatenilor doar in zona de securitate si in cea juridica. Pirvulescu face trimitere catre Scoala de la Chicago si modelele statului minimal implementate in anii ’80 in America Latina.

“Nu vorbesc despre un proiect. Avem legea invatamantului, care isi propune sa privatizeze institutii de invatamant, de legea pensiilor, legea salariilor. Nu este vorba despre accidente de calcul, in momentul de fata ele se releva ca parte a unei strategii”, sustine politologul, care vede Romania ca unul din teatrele principale a unei batalii ideologice globale privind organizarea societatii si a economiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri