2 / 4

Cat de implicat e Dinu Patriciu in fundatie

Dinu Patriciu este cel care fixeaza, la sfarsitul fiecarui an, strategia fundatiei impreuna cu Tincuta Baltag. Programele de burse au fost ideea lui. In rest, se intalneste cu cei de la fundatie macar o data la doua saptamani si discuta despre cum se desfasoara proiectele, despre idei noi, le da feedback si le face propuneri. De asemenea, e interesat de cum evolueaza bursierii, in special cei din programul Orizonturi Deschise, care urmeaza programe de masterat si doctorat in strainatate.

Participa la intalniri organizate de fundatie cu bursierii din Inventeaza-ti Viitorul, elevi si studenti. "De obicei ies foarte bine, chiar incredibil. Ei sunt copiluti saraci si de multe ori se intampla sa nu fi ajuns intr-o tabara la munte asa cum ii ducem noi. Cateodata e pentru prima oara si este incredibil sa-i vezi transformandu-se de la o zi la alta. Vin in prima zi foarte timizi, nu ridica ochii din pamant, nu indraznesc sa vorbeasca si pleaca dupa trei zile cu ochii stralucitori, dupa ce au stat de vorba cu Dinu Patriciu, cu Andrei Plesu, si sunt total transformati", povesteste Baltag.

De asemenea, Dinu Patriciu face parte din juriul care decide bursierii la master si doctorat din programul Orizonturi Deschise, pe zona de economie. Dosarele trec printr-un prim filtru al fundatiei, dupa care sunt separate in functie de domenii si trimise catre juriu, care anul trecut a fost format din Dinu Patriciu, Andrei Plesu, Emil Hurezeanu, Dan Pascariu, presedintele UniCredit Tiriac, Petre Roman si Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane.

Tincuta Baltag spune ca Fundatia Dinu Patriciu este principalul proiect filantropic al miliardarului. Acesta finanteaza si alte ONG-uri, printre care fundatia Horia Rusu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri