2 / 4

Bancile platesc dobanzi ridicate la depozitele in lei

Economisirea a devenit, de la inceputul crizei, tot mai importanta pentru romani, desi capacitatea populatiei de a strange bani este tot mai redusa. Procesul de economisire a mai fost stimulat in anii trecuti si de dobanzile ridicate pe care bancile le plateau la depozite.

Astazi, lucrurile s-au schimbat, in sensul ca bancile au redus dobanzile la depozite, iar aprecierea leului fata de euro ii face pe romani sa nu mai fie la fel de tentati sa isi pastreze economiile in euro.

"In acest an este de preferat ca populatia sa isi pastreze economiile in lei. Dobanzile la plasamentele in lei sunt mai mari decat la euro, iar pericolul deprecierii monedei nationale este mult mai mic decat in ultimii doi ani", sustine Radu Craciun.

Cea mai mare dobanda platita de banci in prezent pentru depozitele in lei la termen de trei sau sase luni este de 7,75%. Cea mai mare dobanda la depozitele in lei pe termen de o luna este de doar 7,25%, in timp ce dobanda cea mai ridicata la plasamentele pe un an este de peste 8%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri