2 / 4

Tendinte in Romania

Fonduripeindici.ro ofera 8 produse: FFB-SIMILAR INDEX DAX 30, FFB-SIMILAR INDEX DOW JONES, FFB-SIMILAR INDEX CAC 40, FFB-SIMILAR INDEX FTSE 100, FFB-Hedging Umbrella FUND, FFB-SIMILAR INDEX INDIA, FFB-SIMILAR INDEX CHINA, FFB-SIMILAR GLOBAL INDEX.

Managerii recomanda o investitie egala in toate fondurile, deoarece fiecare activeaza pe o piata bine definita, diminuandu-se astfel riscul investitional.

Fondurile pe indici sunt putin tranzactionate de investitorii romani. Principalul motiv este ca piata bursiera din Romania este mai putin tranzactionata, per ansamblu.

„Nu are relevanta sa vorbim despre un produs al pietei , fie el reglementat sau nu. Trebuie sa vorbim de piata in ansamblu ei. Iar daca observam o dinamica si o crestere sustenabila a pietei in acel moment daca un produs nu este cautat, ar trebui sa ne intrebam de ce. Dar pana atunci prefer sa vorbim de piata in anasamblul ei si sa incercam prin micile noastre inovatii , sa punem cate o caramida la temelia pietei romanesti”, a mai spus Sofariu.

In opinia sa, singura directie de dezvoltare este tot prin piete, fie de capital, fie la vedere. Constientizarea acestui lucru va duce si la cresterea culturii financiare.

„Deci cand ne vom trezi , vom putea vorbi si de o schimbare la nivel de perceptie a riscurilor, produselor, pietelor etc. Si cu siguranta vom putea vorbi de ce nu are cautare un produs sau altul”, afirma Rares Sofariu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri