3 / 4

Despre fonduripeindici.ro

Compania a fost infiintata la finalul anului trecut, in baza art. 114 litera.A ca fond inchis de investitii ( AOPC ), pe baza de contract societate civila , care are obligatia de a rascumpara titlurile de participare la un interval de timp prestabilit, sau la o anumita data si a articolului 115 aliniatul 2 si 3 din legea 297/2004 privin piata de capital.

„ AOPC care fac apel privat la resursele financiare si care nu sunt administrate de o SAI vor stabili prin documentele constitutive reguli privind politica de investitii, conduita in afaceri si transparenta.”

In privinta infiintari, se mai aplica Codul Civil Roman precum si directiva privind administrarea fondurilor de investitie alternative adoptata de Comisia Europeana, a mai explicat Sofariu.

In prezent, fiecare fond are cate 16 investiori, in total 80 de investitori cu active totale de 150.000 euro, in doua luni.

„Sunt oameni care inteleg piata de capital in ansamblul ei si au o viziune foarte larga despre produsele oferite de acestea. Am vrut sa aducem noutati si un suflu nou pe o directie, iar personal consider ca si noi prin produsul nostru aducem un plus valoare pietei de capital romanesti”, a conchis Sofariu.

Administratorul fonduripeindici.ro este Pistae Florin Nucu, ce are 15 ani de experienta in piata de capital, in CNVM, Creditanstalt Asset Management sau Sierra Quadrant Investment Fund.







Inapoi la articol

Setari Cookie-uri