2 / 5

Apartamentele vechi, avantajate de zona

Catalin Serbanescu (foto), managing partner al sucursalei imobiliare Coldwell Banker Banu Manta, este de parere ca locuintele construite inainte de 1989 prezinta mai multe avantaje, cel mai important fiind amplasamentul. Cu un buget de 40.000 - 80.000 de euro, un cumparator poate alege o garsoniera in zona 1 Mai sau un apartament cu doua camere in alte zone semicentrale, precum Banu Manta, Vitan sau Stefan cel Mare.

O locuinta noua amplasata in zone semicentrale are un pret mai ridicat, continua managerul, iar cele care s-ar incadra in plafonul mentionat se afla, in marea majoritate, la marginea cartierelor sau a orasului, in zone de periferie din Militari, Rahova sau Drumul Taberei.

“Exista si exceptii, dar sunt putine la numar si prezinta anumite dezavantaje: amplasare deficitara in imobil, vedere obturata, lipsa balcoanelor, etc. Locuinte noi in bugetul indicat se gasesc si in Bucurestii Noi, care este perceput ca o zona buna, chiar daca este periferica. Intrucat sectorul 1 este perceput ca cel mai bun sector, si Bucurestii Noi este considerat un cartier mai bun fata de zonele marginase din alte sectoare”, explica Serbanescu.

O alta diferenta intre o locuinta noua si una veche este data de suprafata si numar de camere, mai spune brokerul. O locuinta veche este mai ieftina, iar daca se aloca un buget similar pentru cele doua tipuri de locuinte, atunci cea veche va avea mai multe camere.

“In general, locuintele vechi prezinta avantajul apropierii de puncte de interes, precum centre comerciale sau scoli. Exista si proiecte rezidentiale noi, fie ca sunt ansambluri sau imobile de sine statatoare, care sunt amplasate in zone cu facilitatile mentionate mai sus. Locuintele vechi sunt insa avantajate din acest punct de vedere si este normal, densitatea lor si a populatiei din respectivele zone au dus la crearea de comunitati”, precizeaza managerul Coldwell Banker Banu Manta.

Zonele din Bucuresti cu cele mai multe apartamente noi finalizate de vanzare sunt: Unirii (326 oferte), Bucurestii Noi (191 oferte), respectiv Herastrau (171 oferte), potrivit datelor furnizate de imobiliare.ro.

Ofertele de vanzare pentru apartamentele noi cu doua camere incep de la 85.000 de euro in Unirii (constructie 2004, cu suprafata utila de 60 de mp), de la 58.000 de euro in Bucurestii Noi (un imobil finalizat in 2007, avand o suprafata utila de 45 mp), respectiv de la 110.000 de euro in Herastrau (constructie din anul 2008, cu o suprafata utila de 55 de mp).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri