3 / 5

Pastrarea valorii in timp: Cat va costa locuinta peste 10 ani?

Cel mai mare dezavantaj pentru locuintele construite inainte de 1989 este dat chiar de vechimea lor. “O locuinta ar trebui sa fie achizitionata pentru o perioada indelungata de timp, iar cele noi sunt cea mai buna optiune din acest punct de vedere”, arata Catalin Serbanescu.

Un alt dezavantaj este de natura financiara si anume revanzarea locuintei vechi, daca aceasta este luata in calcul. O locuinta noua va avea, peste zece ani, un pret mult mai bun la revanzare comparativ cu o locuinta construita inainte de 1989, care va avea deja o “vechime” de minimum 30 de ani, mai spune consultantul.

El sfatuieste cumparatorii sa faca alegerea intre cele doua tipuri de locuinte tinand cont de nevoile, asteptarile si stilul de viata lor de viata. “Luand in calcul bugetul indicat, un cumparator va trebui sa aleaga, in final, intr-o zona mai buna, dar o locuinta veche si o zona marginasa, dar o locuinta noua”, concluzioneaza Serbanescu.

Alti factori importanti in luarea deciziei vor fi: zona in care se afla locul de munca al cumparatorului, daca are copii sau daca se poate anticipa cresterea numarului de membri ai familiei, daca detine o masina, daca merge la cumparaturi saptamanal sau mai des, precum si daca daca zona aleasa are o infrastructura conectata la centrul orasului prin mijloace de transport.

Ce vrei sa afli despre PRIMA CASA si despre evolutia pretului la apartamente? Pune aici intrebarile: Live-Text - Preturile apartamentelor in 2011: Scenarii cu si fara Prima Casa.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri