1 / 6

E mai bine sa ai conturi la doua firme diferite

Chiar daca initial poate parea costisitor, tranzactionarea prin cel putin doua firme de brokeraj ofera numeroase beneficii. O firma de intermediere nu are niciun interes sa imparta rulajul facut de un anumit client cu un alt competitor din piata, asa ca nu poate recomanda o astfel de strategie. Nimic nu impiedica insa clientul sa apeleze la serviciile unei alte societati de intermediere.

“Cel mai bine este sa ai doua conturi, la doua firme diferite. Primul asistat de un broker, iar al doilea la o firma de brokeraj care ofera cele mai mici comisioane din piata pentru tranzactionarea online. Pe primul faci tranzactii doar cat sa poti mentine serviciile brokerului clasic, nimic mai mult. Pe al doilea, cel online, se vor face insa majoritatea tranzactiilor. In felul acesta beneficiezi de eventualele sfaturi ale unui broker, insa te folosesti de ele pentru a face schimburile de pe al doilea cont”, spune Marian Mihaila, investitor pe Bursa de la Bucuresti (BVB).

Cel mai probabil insa brokerul nu va fi multumit de faptul ca sfaturile sale sunt folosite pentru a genera comisioane pe un alt cont, asa ca o astfel de strategie este bine sa fie aplicata fara a mai anunta brokerul.

SFAT UTIL: tarifele pentru mentinerea in paralel a unui cont online si a unuia asistat de broker nu se justifica daca investitorul in cauza nu obisnuieste sa tranzactioneze aproape zilnic.

Cum comentati? Care sunt lectiile invatate din experienta dumneavoastra in piata de capital?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri