5 / 6

“Ponturile” pe gratis nu sunt neaparat si bune

Pe orice bursa vor exista atat persoane care castiga, dar mai ales persoane care pierd. Pentru investitori este bine ca orice sfat primit de la broker sa fie privit cu scepticism, nu din cauza ca acesta ar fi neaparat rau intentionat, ci mai ales pentru ca meseria de broker este, in fond, una de vanzari.

“Nu o data mi s-a intamplat sa mi se recomande sa cumpar o anumita actiune, motivele plecand de la lucruri generale, precum perspectivele bune din sector, pana la lucruri mai punctuale. Dar cand imediat apoi in piata vezi un ordin mare de vanzare, urmat de multe ordine marunte venite doar ca sa sustina un pret acceptabil pentru vanzator, mi se pare evident ca brokerul a facut pe placul unui jucator mare, convingand clienti mai mici sa fie contrapartea de care avea nevoie”, a declarat Mihaila.

Acesta mai adaugat ca pune sub semnul intrebarii orice pont venit din partea brokerului, chiar daca a lucrat cu acesta de mai bine de doi ani:

“Are firma de brokeraj investitii directe in cadrul acelei companii ? Dar fondurile de investitii ale firmei de brokeraj ? Este respectiva companie acoperita in rapoartele de analiza ale firmei de brokeraj sau pontul respectiv vine doar ca o “stralucire” de moment a brokerului ? Si mai ales, cate ponturi bune mi-a oferit pana acum respectivul broker ?”, a concluzionat Mihaila.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri