3 / 4

Simularea acumularii la fondurile de pensii private obligatorii

Simularea acumularii realizata de Wall-Street.ro reflecta situatia unui participant care a contribuit timp de 36 de luni (in perioada 20 mai 2008 - 20 mai 2011) la fiecare fond de pensii de Pilon II, virand o contributie aferenta castigului salarial mediu pe economie.

Procentul contributiei pentru Pilonul II a fost cel real: de 2% pentru perioada mai 2008 - februarie 2010, de 2,5% pentru martie 2010 - februarie 2011 si de 3% dupa. Modul de lucru reflecta, de asemenea, in proportie de 100% principiile de functionare ale fondurilor de pensii: din contributia bruta a fost dedus comisionul de 2,5%, apoi suma ramasa a fost folosita pentru a achizitiona unitati de fond in data de 20 ale fiecarei luni (sau prima zi lucratoare dupa aceasta data).

La final, am adunat numarul de unitati de fond acumulate in 36 de luni si le-am actualizat la valoarea unitatii de fond din data de 20 mai 2011.

Fondurile de pensii au fost apoi ordonate dupa valoarea curenta a contului mediu, calculat dupa metoda descrisa anterior. Atat suma acumulata, cat si profitul net realizat reprezinta valori nete reale, nete de toate comisioanele de administrare.



Pentru mai multe detalii despre simulare consultati documentele anexate.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri