3 / 4

Ce oferte mai au dezvoltatorii pe final de an?

Pe segmentul apartamentelor cu preturi cuprinse intre 50.000 si 60.000 euro, moda bonusurilor constand in mobila de bucatarie a cam apus, spune Iulian Niculae (foto), de la Victoria Consult, locul de parcare fiind de multe ori, laolalta cu liftul, neexistente in oferta.

O opinie similara impartaseste si Alexandru Pricop, care afirma ca pretul ramane principalul factor de decizie.
„Facilitatile aditionale, precum o bucatarie mobilata si utilata, sunt folosite de regula de catre dezvoltatorii care au proiecte cu un amplasament mai bun, dar si cu preturi mai ridicate”, sustine Pricop.

Dan Giga, de la Century 21 Titan, spune ca de multe ori dezvoltatorii sunt concurati de investitorii care au cumparat pachete mari de locuinte, ceea ce-i face sa fie mult maiflexibili.

„In cazul unora dintre proiecte, dezvoltatorii sunt concurati de investitorii care au cumparat pachete mari de locuinte in perioada de boom si acum sunt nevoiti sa vanda in pierdere. De asemenea, alti dezvoltatori au platit constructorii in apartamente, tranformandu-i si pe acestia in competitori. Deci, poti intalni destule situatii in care un investitor sau chiar constructorul sa-ti vanda cu pana la 15-25% mai ieftin decat dezvoltatorul”, subliniaza Giga.

In acest context, ramane de vazut cum isi vor adapta dezvoltatorii preturile pentru apartamentele finalizate, dar mai ales pentru proiectele a caror constructie incepe acum.

“Beneficiind de preturi mult mai acceptabile la achizitia de terenuri dezvoltatorii, firme sau persoane private, au deschis santiere care au ca scop ridicarea unor imobile de pana in 4 etaje, cu doua sau treiapartamente pe palier. Se pare ca aceasta este reteta zilei, alimentata si de fluxul de clienti generat in principal de programul guvernamental Prima Casa”, a incheiat Iulian Niculae.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri