2 / 6

Asigurarea ieftina acopera doar o gama mica de riscuri

In cazul asigurarilor de locuinte riscurile acoperite, in general, prin politele cele mai ieftine sunt cele de baza: alunecari de teren, cutremur si inundatii, la care se adauga, in functie de oferta asiguratorului: riscul de incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, fenomene atmosferice, izbire de catre vehicule, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa. Dar, bineinteles, nu toate in aceeasi oferta.

La asigurarile de locuinta mai costisitoare, companiile de asigurari pot include, la optiunea clientului, pe langa riscurile mentionate anterior, si: inghetarea apei in conducte, rezervoare, vase (de expansiune etc.), ca urmare a unei avarii accidentale la centrala/instalaþia de incalzire, inundatii provocate de avarii accidentale ale instalatiilor de apa, canalizare (inclusiv refularea) sau incalzire centrala, apa de conducta, inundatii si infiltratii de la apa provenita de la vecini; inundatii din neglijenta asiguratului sau a membrilor familiei acestuia; vandalism; furtul prin efractie al bunurilor asigurate; furtul instalaþiilor sau a elementelor acestora, care prin construcþie se monteaza in exteriorul cladirii, fiind conectate permanent la subansamble din interior (ex.: aparate de aer condiþionat, antene, recipiente GPL, sisteme de supraveghere si/sau alarmare, etc); cheltuieli cu demolarea, demontarea sau mutarea in alt loc a cladirii / bunurilor asigurate.

Pentru asigurarile auto CASCO, riscurile de baza acoperite prin politele cele mai ieftine, sunt, in general, de incendiu, avarii accidentale si fenomene naturale. La acestea, pentru o prima ceva mai mare sunt incluse si riscurile de furt si vandalism.

Cele mai ieftine asigurari de viata sunt cele de accidente care se mai numesc si Casco uman, iar clauzele cuprinse in contracte sunt de deces din orice cauza, deces din accident, invaliditate permanenta. In Romania avem asigurari de viata traditionale (asigurari de deces sau accidente, asigurari cu capitalizare, rente studii) si asigurari unit-linked ( asigurari cu plan de investitii).

Pe langa riscurile de baza, pentru o prima de asigurare mai mare, companiile de asigurari pot include in asigurari si riscuri mai scumpe, precum interventie chirugicala, spitalizare, boli grave, gips, control periodic, arsuri si fracturi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri