2 / 10

Piete de capital: Actiunile lichide si Transelectrica?

Rares Nilas, seful BT Securities, subliniaza ca daca anul 2013 se va dovedi unul pozitiv pe marile piete internationale, actiunile pe care investitorii romani ar trebui sa mizeze sunt cele care sunt intr-adevar lichide pe bursa.

“Eu de exemplu cred ca o companie precum Compa este foarte buna si care se tranzactioneaza ieftin acum. Acest lucru nu ajuta insa foarte mult in investitor din moment ce la modul realist vorbind el nu poate sa investeasca mai mult de cateva mii de lei in aceste actiuni, din moment ce ele nu sunt foarte tranzactionate pe Bursa. Din acest motiv cred ca actiunile cu miza adevarata sunt Fondul Proprietatea, Petrom, cele cinci SIF-uri, Transgaz, Transelectrica si cele doua banci - Banca Transilvania si BRD. Daca pietele internationale vor continua sa creasca, pe aceste actiuni lichide se vor putea face bani pe bursa romaneasca”, spune Rares Nilas.

O atentia sporita ar putea sa merite in acest an si Transelectrica, transportatorul de energie inregistrand deja cresteri de aproape 20% in cele trei sedinte din intervalul 28 dec 2012 - 4 ianuarie 2013, in vreme ce unii analisti au afirmat deja ca societatea ar putea sa inregistreze cel mai bun an de la listare.

Totul are loc dupa ce ANRE a aprobat majorarea 12,7% a tarifelor percepute de Transelectrica pentru transportul energiei, si cu 6,8% a tarifelor pentru serviciile de sistem. Ambele majorari sunt asteptate sa aiba un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare Transelectrica.

Slide realizat de Ionut Sisu


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri