2 / 6

Investitori de tip "Business Angel"

Daca tu consideri ca dispui de o idee buna de afaceri, dar nu ai si banii necesari pentru a o dezvolta, o solutie sunt investitorii de tip Business Angel. In general, antreprenorii care apeleaza la grupurile de investitori de tip Business Angel au necesitati mici de capital (cum sunt serviciile) sau afaceri in domenii legate de IT, comunicatii, turism.


Companii precum Facebook, Uber si WhatsApp au fost toate lansate cu ajutorul unor investitori de tip Business Angel. Acestia intra de timpuriu in actionariatul unui start-up cu potential promitator oferind, astfel, capital de dezvoltare. Investitori de tip Business Angel sunt, de regula, atrasi de companii nou create, conduse de oameni pasionati si planuri de afaceri realiste.


In Romania, pentru a incepe o firma si a o face cunoscuta, media sumei alocate este de 12.500 de dolari, potrivit unui studiu recent. O pondere de 35,9% dintre romani apeleaza la familie pentru a-si sustine start-up-ul, in timp ce doar 8,3% apeleaza la prieteni. 26,6% dintre romani apeleaza la banci pentru finantare, in timp ce 27,2% dintre antreprenorii romani folosesc surse guvernamentale pentru finantare, conform studiului.


Sursa foto: Elnur / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri