4 / 6

Completeaza cererea de subscriere

Cererea de subscriere la un fond de investitii se prezinta sub forma unui formular tipizat pe care administratorul fondului vi-l pune la dispozitie (puteti vedea un exemplu AICI). Completarea cererii presupune furnizarea de catre dumneavoastra cel putin a informatiilor de identificare a investitorului, cum ar fi: numele complet, CNP-ul, seria si numarul cartii de identitate, impreuna cu valoarea totala a investitiei.


Dat fiind faptul ca acest formular nu este standard, ci difera de la un fond de investitii la altul, trebuie sa stiti ca exista documente care solicita si detalii in plus despre cetatenie/nationalitate, domiciliu, date de contact ale investitorului, scopul investitiei, etc.


Dupa ce decizia de a investi a fost adoptata si v-ati adresat unei societati de investitii prin depunerea unei cereri de subscriere, trebuie sa stiti ca SAI are datoria de a procesa solicitarea in mod rapid si de a va confirma oficial emiterea titlurilor de participare (unitatilor de fond) pana cel tarziu in urmatoarea zi lucratoare dupa inregistrarea cererii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri