2 / 6

Constructiile raman oportunitati interesante la bursa

Companiile din domeniul constructiilor raman atractive si cu potential, dar pentru selectia emitentilor valorosi, conteaza foarte mult si lichiditatea acestora.

“Pot fi luate in considerare si societatile din sfera constructiilor prin prisma dinamicii bune a acestui sector de activitate in ultimii ani”, a explicat Gabriel Aldea.

Si Caramiha vede acest segment interesant, ca si emitentii producatori sau distribuitori de farmaceutice, dar este important si aspectul fundamental al companiei, “reflectarea rezultatelor economice in pret”.

Sectorul constructiilor si al materialelor de constructii nu este foarte bine reprezentat la BVB, cel mai cunoscut emitent fiind Impact, restul aflandu-se pe segmentul Rasdaq. Anul acesta, din aceasta arie s-au listat doua companii, Teraplast si Pomponio, desi interesul investitorilor a fost vizibil mic, cu precadere la cea din urma.

Impact Bucuresti a obtinut in primul trimestru din acest an un profit net de 1,4 mil. euro de peste doua ori mai ridicat decat in primele trei luni ale anului trecut. Afacerile au stagnat la nivelul de 4,8 mil. euro, insa veniturile totale au crescut cu 60%, la 13,6 mil. euro.

Producatorul de betoane si prefabricate din beton Pomponio Alba-Iulia, recent listat la BVB, a obtinut anul trecut un profit net de 4,6 milioane de euro, de 4,5 ori mai mare decat in 2006. Cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 95%, 27,7 milioane de euro.

La anuntarea rezultatelor, reprezentantii companiei au precizat ca primul trimestru din acest an nu este relevant pentru activitatea companiei datorita activitatii sezoniere din constructii. In schimb, Teraplast Bistrita, companie cu activitati in sectorul materialelor de constructii dar si prelucrarii maselor plastice, a realizat un profit net in scadere cu 38%, de 0,66 mil. euro. Afacerile companiei au evoluat in concordanta cu asteptarile companiei, acestea majorandu-se in primul trimestru al acestui an cu 13,5%, pana la 11,4 mil. euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri