4 / 5

Riscurile investionale sunt la fel de mari ca si cresterile titlurilor

In opinia analistilor, societatile reprezinta o investitie buna, insa nu se recomanda un plasament pe termen lung. “Pentru acesti emitenti trebuie avuta in vedere o strategie mai speciala, mai apropiata de aceea a unui speculator, deoarece trebuie absorbit cat mai mult din eventualele cresteri mai agresive cu care ne-au obisnuit aceste societati in ultimul timp”, afirma Brendea.

Analistul considera ca aceste titluri sunt o buna investitie, dar riscul este mai mare decat media pietei, nu doar din cauza aprecierilor puternice care au existat in ultimele luni, ci din cauza structurii actionariatului si a lichiditatii.

Alin Cucos explica ca societatea Amonil are probleme contractuale cu Distrigaz Sud si o mai mare senzitivitate la majorari ale pretului gazelor naturale sau sistari temporare a productiei in cursul anului, pragul de 0,1 lei fiind totusi o rezistenta puternica.

“Azomures este favorizat si de o cifra de afaceri la export de 60%-70% din total, pe fondul unei cereri ascendente de ingrasaminte chimice de pe piata externa (cu preturi la export in crestere cu 30%-40%), astfel ca fundamentele favorizeaza o pozitionare pe termen mediu pe AZO in detrimentul AMO”, conchide reprezentantul Estinvest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri