4 / 6

Fondurile diversificate, portofoliu echilibrat

Acestea sunt fonduri ca plaseaza capital atat in instrumente cu venit fix (titluri de stat, depozite, obligatiuni), cat si in actiuni, abordand o strategie echilibrata, pentru a obtine randamente mai mari. Fondurile diversificate sunt instrumente pe termen mediu si lung si au un risc investitional mediu.

Fondurile diversificate reprezinta tipul de fond “clasic” ce ofera investitorilor un portofoliu echilibrat de investitii si reprezinta un instrument de baza al pietei de capital.

Fondul de investitii diversificat se caracterizeaza prin investitii in actiuni intr-un procent intre 10% si 45% din activ, restul de capital fiind plasat in instrumente cu venit fix. Tinand cont de structura portofoliului, valoarea unitatii de investitie a fondului are in general un trend constant crescator, desi pe termene scurte pot exista si variatii negative.

Acest tip de fond se adreseaza investitorului “traditional” in fonduri, care
isi doreste performante semnificativ peste dobanzile bancare, fara a depasi
un nivel de risc mediu.

La acest moment fondurile deschise de investitii incadrate in aceasta categorie sunt: Bancpost Active Balanced, BCR Europa Avansat, BCR Europa Mixt, BCR Europa Conservator, BCR Dinamic, Capital Plus, Concerto, Fortuna Clasic, KD Optimus, Raiffeisen Benefit, Transilvania, BT Clasic, Carpatica Global, Fcex, OTP Balansisro, Star Focus, Integro, Zepter Mixt.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri