3 / 4

Banii noi intrati in piata au caracter speculativ

Miscarile bruste de pret (cele ascendente, care au cauzat cresterea volatilitatii in cadrul trendului general descendent) din ultimul timp arata o slabire a cantitatii de titluri disponibile in piata la nivelurile acestea de pret.

“Se constata ca banii intrati noi in piata (putini si cu o ritmicitate inconsecventa) au avut puterea in ultimul timp sa modifice evolutia generala de pret. Revenirile bruste denota un caracter pur speculativ al unei parti a acestor bani noi, speculatie facuta posibila de evenimente paralele pietei romanesti. Totusi, acesti bani speculativi au forta sa atraga dupa ei alti bani, introdusi pe criterii fundamentale, care pot decupla anumite societati de cadrul general”, a explicat Ciubotaru.

Acesta a mai spus ca miscarile ascendente puternice “dau semnalul acelor investitori care actioneaza pe principii fundamentale ca fortele care actioneaza in sensul cresterii ofertei de titluri sunt in scadere, ceea ce denota un moment prielnic de acumulare. Ca o nota separata, raportarile de activitate ale persoanelor initiate cad in majoritate covarsitoare de partea cumpararilor”, a conchis brokerul.

Concluzia este ca o astfel de criza creeaza oportunitati si noi mentalitati in gandirea economica. „Peste o perioada de timp care poate dura cativa ani lucrurile vor reintra in normalitate si atunci este bine sa profiti in acest timp, deoarece afacerea buna se identifica la momentul cumpararii si nu la cel al vanzarii”, a conchis Necula.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri