3 / 5

Evolutia viitoare va depinde de piata

“Cu foarte putine exceptii, cred ca indiferent de sectorul de activitate al emitentilor BVB, perspectivele pentru ultimul semestru al acestui an vor fi strans legate ca si pana acum de conditiile macroeconomice”, spune Georgiana Pacesila, Asset Manager la Confident Invest Bucuresti. Prin urmare, explica aceasta, este destul de putin probabil ca Dafora sau Rompetrol Well Services sa faca nota discordanta in actualele conditii de piata.

Specialistul Confident Invest se asteapta la o evolutia buna a acestor actiuni pe termen mediu si lung luand in considerare sectorul de activitate in care opereaza, cat si corectiile puternice inregistrate in ultimul an.

“Este greu de estimat in prezent evolutiile titlurilor, in special pe o piata emergenta cum este piata de capital din Romania, in care analiza fundamentala si analiza tehnica nu mai reprezinta tehnici eficiente de estimare a potentialului de crestere si in cele din urma a pretului actiunii, respectiv de previzionare a momentelor de intrare si iesire din piata”, sustine Daniela Turcas.

Aceasta afirma ca semnalele evidentiate de indicatorii de analiza tehnica sugereaza un final de trend descendent, iar nivelul preturilor consemnate in piata par a fi “o invitatie de cumparare”. Totusi, specialistul isi mentine opinia ca, in aceasta conjunctura, nu considera inca oportune recomandarile investitionale, oricare ar fi orizontul de investire.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri