3 / 5

Investitorii actuali ar trebui sa-si reduca pierderile

Investitorii care au inceput sa investeasca in actiuni in anul 2005 in acest moment inregistreaza pierderi. Daca avem in vedere ca investitia facuta de catre multi dintre investitori a fost facuta gradual, pe masura ce constatau ca randamentele avute erau foarte bune, pierderea avuta in prezent este mai consistenta, explica fostul investitor.

“Investitorii nu reuseau sa constientizeze ca bursa poate scadea, priveau graficele ce indicau cresteri in ultimii ai si considerau ca trendul crescator va continua”, afirma Gabriel Aldea.

“In acest moment imi este greu sa recomand vanzare investitorilor care au inevstitii realizate cu mai multi ani in urma, dar consider ca totusi este necesar. Acest lucru nu inseamna ca recomand vanzarea intregului portofoliu, insa o reducere a expunerii cred ca este utila”, precizeaza brokerul.

Din punctul de vedere strict al riscului, atunci cand se identifica anumiti factori de pericol legati de unele actiuni din portofoliu, se recomanda, pentru inceput, reducerea expunerii. In masura in care se confirma temerile initiale, investitorul poate decide chiar lichidarea din portofoliu a acelei pozitii, explica Gabriel Aldea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri